Europe and the other?

Dinsdag 11 juni 2019 19.30-21.00 uur
Story-Line @ Centre Céramique Maastricht
Engelstalig event

Twee jonge Nederlandse verhalenvertellers, kunstenaar/filmmaker Naomi White en schrijver Simone Atangana Bekono, gaan met elkaar in gesprek over de Afro-Europese identiteit in Europa en de rol die deze in hun werk speelt.

Naomi White studeert deze zomer af aan de opleiding Interdisciplinary Arts Maastricht met haar korte film Face it. De vertoning van Face it in Centre Céramique is tevens de première van haar film. Face It opent de deuren naar de wereld van Laeno. Wanneer Laeno terugkeert naar een café dat ze vijf jaar lang heeft gemeden, wordt ze geconfronteerd met angstige herinneringen.

Simone Atangana Bekono studeerde in 2016 af aan de opleiding Creative Writing ArtEZ in Arnhem met de bundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren. Deze werd in 2018 gepubliceerd door Wintertuin/Lebowski. Haar verhaal ‘Begrafenis’ verscheen in de bundel Zwart, Afro-Europese literatuur uit de lage landen (2018). Najaar 2019 verschijnt haar eerste roman bij Lebowski.

Wouter Greven (Master in Filmwetenschap; Assistent-programmeur bij Lumière Cinema Maastricht) zal het gesprek leiden.

‘Europe and the other?’ wordt georganiseerd door Story-Line Maastricht en iArts Maastricht i.s.m. Europe Direct en Centre Céramique en wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis van de Kunsten.

Dinsdag 11 juni 19.30-22.00 uur
Centre Céramique Maastricht
Engelstalig event
Entree gratis

Reserveren: stuur een email met de naam van het event naar klantenservice@maastricht.nl