Europe: Stories of Love and Hate

Dinsdag 26 maart 19.30-22.30 uur
Story-Line @ Lumière Cinema Maastricht

Voor of tegen, utopie of realiteit, haat of liefde, Europa laat niemand onberoerd. Story-Line Maastricht geeft verhalenvertellers over Europa op 26 maart een podium bij Lumière Cinema Maastricht.

Mathieu Segers, hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis, schrijver en columnist (De Groene, FD) gaat in gesprek met de gevierde Italiaanse auteur Francesca Melandri en de Nederlandse romanschrijver Lodewijk van Oord.
Filmcriticus Dana Linssen (NRC, De Filmkrant) praat met de jonge filmmaker Ena Sendijarevic (winnaar IFFR juryprijs) aan de hand van fragmenten uit haar films.

Francesca Melandri schreef met haar Italiaanse bestseller Sangue Giusto (De lange weg naar Rome) een boek dat leest als een film: een vermoeide docente op een middelbare school in Rome loopt na een zware dag de trap op naar haar appartement en vindt een zwarte jongen voor haar deur. ‘Jij bent mijn tante,’ zegt hij en met die woorden zet hij een geschiedenis in gang van mensen in de maalstroom van Europa, van het fascisme in Italië en het donkere koloniale verleden.

De jonge Nederlands-Bosnische filmmaker Ena Sendijarevic arriveerde op haar zevende in Nederland, op de vlucht voor de oorlog in voormalig Joegoslavië. In januari won ze op het Internationaal Filmfestival Rotterdam de juryprijs voor haar speelfilmdebuut Take Me Somewhere Nice, een roadmovie die Europa bekijkt door een absurdistische lens.

Vanuit de kracht van verhalen schijnen we een nieuw licht op ons continent.
Save the date: 26 maart, Europe: Stories of Love and Hate

Informatie over het volledige programma en het bestellen van tickets volgt binnenkort.

Dinsdag 26 maart 19.30-22.30 uur
Lumière Cinema Maastricht
Engelstalig/in English